КОРАДО - България отбеляза двоен юбилей

КОРАДО - България отбеляза двоен юбилей

(31.10.2018)

Заводът за радиатори в Стражица КОРАДО-България отбеляза 50 години от основаването си и 20 години като част от КОРАДО груп. В деня, в който дружеството чества двете годишнини, се състоя извънредно заседание на Общото събрание на акционерите, на което бе взето решение дружеството да изплаща дивиденти на 6 всеки месеца. За първото полугодие на 2018 г. като дивиденти ще бъдат изплатени 1 316 861 лева, което прави 10 стотинки на акция, съобщи на пресконференция Войтех Чамек, главен изпълнителен директор на КОРАДО груп. 

Той подчерта, че цената на акциите се развива в разумна тенденция, без резки скокове, което в дългосрочен план привлича инвеститорите. КОРАДО-България е една от шестте компании, чиито акции се търгуват в Премиум сегмента на Българската фондова борса.

Чамек припомни, че от пет години заводът произвежда пълен набор от конвектори, а сега, след присъединяването на фирмата "ThermWet" към Корадо Груп, производственото портфолио ще се разшири с централизирани системи за отопление и вентилация на цели сгради. 

Иржи Ржезничек, директор на КОРАДО-България, представи резултатите от приходите, печалбата и продажбите за деветте месеца на годината. Той посочи, че печалбите за този период са над 5 милиона лева, което е увеличение от 39 процента. Заводът е закупил терен от 30 декара с прилежаща стара сграда, която ще бъде реконструирана и санирана. Там ще бъде базирана складова продукция, а в освободеното пространство в основната сграда ще бъде изграден нов бояджийски цех. Очаква се ремонтните дейности да приключат за година и половина, а стойността на инвестицията е около осем милиона лева.

В завода в Стражица работят 235 души, като средната работна заплата е около 1300 лева. От компанията разработват програма с набор от стимули, чиято цел е да привлича висококвалифицирани специалисти и работници, като им дава възможност да се обучават, развиват, завършват и надграждат своето образование, посочиха от ръководството на компанията.

От дружеството се надяват през следващите години да привлекат в Стражица свои партньори и съинвеститори, отбеляза Войтех Чамек. На тържествена церемония от името на ръководството на Община Стражица беше връчен благодарствен плакет на Иржи Ржезничек, директор на КОРАДО-България.

 

 

Още публикации по темата:

SEENEWS.COM - Korado Bulgaria grows 9-mo net profit on rise in revenue (30.10.2018)

SEENEWS.COM - Korado Bulgaria to invest 4.1 mln euro in new storage facility (01.10.2018)

CAPITAL DAILY - КOРАДО – България започва инвестиция за 8 млн. лв. (31.10.2018)

MONEY.BG – КОРАДО-Бългapия с нови 8 милиoнa лeвa инвecтиция в Cтpaжицa (31.10.2018)

INFOSTOCK.BG - КОРАДО-България с рекордни резултати, ще разпределя два пъти дивидент годишно (31.10.2018)

INVESTOR.BG – КОРАДО-България ще разпредели първия си шестмесечен дивидент (31.10.2018)

YANTRA DNES -  КОРАДО – България отбеляза 50 г. от основаване на предприятието (01.11.2018)

Прочетете повече за предимствата да поставите стенни конвектори в дома си.

Прочетете защо конвекторът е идеалното решение за отопление на Вашия дом.

31. 10. 2018