23% ръст при продажбите на КОРАДО-България през първото тримесечие

29. 4. 2021

MicrosoftTeams-image (17).png

23% ръст при продажбите на КОРАДО-България през първото тримесечие

Производителят на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България, част от чешката КОРАДО Груп, увеличи продажбите си през първото тримесечие на тази година с 23%, а производството си с 18%.

Ръст на реализираната продукция има при всички видове продукти - както при стоманените панелни радиатори, така и при тръбните радиатори за баня. Леко покачване се отчита и при продажбите на българския пазар. Значителна част от реализираната продукция се дължи на продължаващата подкрепа на компанията майка, която и през отчетния период компенсира спада в продажбите в Югоизточна Европа, резултат на пандемичната криза.

Увеличение на приходите с 27% (от 8 931 на 11 332 хиляди лева) и спад на печалбата преди данъчно облагане с 19% (от 1 373 на 1 117 хиляди лева) отчитат още от българското предприятие. Намаляването на печалбата се дължи главно на драстичното поскъпване на суровините, главно на металите, в края на миналата година. Както е известно, турбуленциите в цените на суровините се отразяват с известно забавяне в цените на крайните продукти.  Бурното развитие на цените на суровините продължава и това ще влияе и в бъдеще на производствените предприятия.

На 19 май т.г. ще се проведе Общо събрание на акционерите на КОРАДО България. Предложението за разпределение на печалбата, направено от ръководството, е същото като предходната година (общо 0,29 лв. за акция; 0,1 лв. вече платени).

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА:

seenews.bg - Korado Bulgaria planning flat dividend for 2020 (29.04.2021)

Banker.bg - Поскъпването на суровините сви печалбата на "Корадо България" (29.04.2021)

Investor.bg - Ръстът в цените на суровините понижи печалбата на „Корадо-България“. Производителят на радиатори обаче отчита ръст на продажбите и производството (29.04.2021)

Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за персонализиране на съдържанието и рекламите, да предоставяме функции за социалните мрежи и анализираме нашия трафик. Ние също споделяме информация относно използването на нашия сайт с нашата социална медия, партньори свързани с реклама и анализ на данни. Те могат да използват тези данни, заедно с друга събрана информация докато използвате техни услуги.

Settings
Allow all