Близо 50% ръст при приходите на КОРАДО-България за първото шестмесечие

30. 7. 2021

MicrosoftTeams-image (15).png

Близо 50% ръст при приходите на КОРАДО-България за първото шестмесечие

Производителят на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България, част от чешката група КОРАДО, обяви финансовите си резултати за първото полугодие на 2021 г. Компанията отчете увеличениe на приходите с 49% и на продажбите с 40% в сравнение със същия период на 2020 г.

Обемът на произвeдената продукция е най-високият за последните 14 години - 244 327 бр. панелни радиатори (36% ръст на полугодишна база) и 62 900 бр. тръбни радиатори (44% ръст).

Нарастването на продажбите се отнася както за стоманените панелни радиатори, така и за тръбните радиатори за баня. Значителен е скокът при продажбите на българския пазар - 33% увеличение през полугодието на 2021 г. спрямо същия период на предходната година.

Трябва да се отбележи, че компанията-майка продължава политиката си на силна подкрепа към дъщерното си дружество в България, наложила се в резултат на икономическите ефекти на пандемичната криза и свиването на пазара в Югоизточна Европа. С изключение на Румъния, пазари като Украйна, Унгария и Гърция вече се възстановяват.

Растящите цени на суровините са причината за спада на печалбата с 37%. Увеличаването на продажните цени върви по-бавно, но тенденцията е към наваксване. Ръководството на компанията остава предпазливо оптимистично за близкото бъдеще.

На 28 юли т.г. Надзорния съвет на KORADO-България взе решение за дивидент от 0,1 лв./акция за първата половина на 2021 г. като се очаква то да бъде одобрено от Общото събрание на акционерите, свикано на 15 септември т.г. в гр. Стражица.

 
ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА:

seenews.bg - Korado Bulgaria's profit drops 37% y/y in H1 on higher cost of raw materials (30.07.2021)

Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за персонализиране на съдържанието и рекламите, да предоставяме функции за социалните мрежи и анализираме нашия трафик. Ние също споделяме информация относно използването на нашия сайт с нашата социална медия, партньори свързани с реклама и анализ на данни. Те могат да използват тези данни, заедно с друга събрана информация докато използвате техни услуги.

Settings
Allow all