Близо 50% ръст при приходите на КОРАДО-България за първото шестмесечие

30. 7. 2021

MicrosoftTeams-image (15).png

Близо 50% ръст при приходите на КОРАДО-България за първото шестмесечие

Производителят на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България, част от чешката група КОРАДО, обяви финансовите си резултати за първото полугодие на 2021 г. Компанията отчете увеличениe на приходите с 49% и на продажбите с 40% в сравнение със същия период на 2020 г.

Обемът на произвeдената продукция е най-високият за последните 14 години - 244 327 бр. панелни радиатори (36% ръст на полугодишна база) и 62 900 бр. тръбни радиатори (44% ръст).

Нарастването на продажбите се отнася както за стоманените панелни радиатори, така и за тръбните радиатори за баня. Значителен е скокът при продажбите на българския пазар - 33% увеличение през полугодието на 2021 г. спрямо същия период на предходната година.

Трябва да се отбележи, че компанията-майка продължава политиката си на силна подкрепа към дъщерното си дружество в България, наложила се в резултат на икономическите ефекти на пандемичната криза и свиването на пазара в Югоизточна Европа. С изключение на Румъния, пазари като Украйна, Унгария и Гърция вече се възстановяват.

Растящите цени на суровините са причината за спада на печалбата с 37%. Увеличаването на продажните цени върви по-бавно, но тенденцията е към наваксване. Ръководството на компанията остава предпазливо оптимистично за близкото бъдеще.

На 28 юли т.г. Надзорния съвет на KORADO-България взе решение за дивидент от 0,1 лв./акция за първата половина на 2021 г. като се очаква то да бъде одобрено от Общото събрание на акционерите, свикано на 15 септември т.г. в гр. Стражица.

 
ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА:

seenews.bg - Korado Bulgaria's profit drops 37% y/y in H1 on higher cost of raw materials (30.07.2021)

Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
This website uses cookies.

We use cookies to personalize content and ads, provide social media features and analyze our traffic. We also share information about the use of our site with our social media, advertising and analytics partners. They may use the data together with other information they collect about you while using their services.

Settings
Allow all