КОРАДО-България с 86% ръст на печалбата през първото шестмесечие

1. 8. 2022

graph-4827948_1920.jpg

КОРАДО-България с 86% ръст на печалбата през първото шестмесечие

Производителят на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България, част от чешката КОРАДО Груп, обяви днес финансовите си резултати за първото полугодие на 2022 г.

Компанията отчита увеличение на приходите с 21% и на печалбата с 86% спрямо същия период на 2021 г. Този резултат е значително повлиян от повишените цени на продуктите поради скока на цените на суровините, енергията и транспорта, посочват от компанията.

За разлика от първото полугодие на 2021 г., същият период на 2022 г. отбелязва известен спад в продажбите - 16%, като основната причина е в безпрецедентно доброто представяне на КОРАДО-България през първото полугодие на 2021 г. Тогава компанията не успя да произвежда достатъчно бързо и натрупа огромно количество поръчки.

Компанията майка продължава политиката си на подкрепа към дъщерното си дружество в България, генерира по-голямата част от продажбите и компенсира спада в продажбите в Югоизточна Европа. Украинският пазар беше отворен отново за КОРАДО-България, стартирайки с малки доставки. Компанията майка, от своя страна, възстанови продажбите си на алжирския пазар, получени бяха първите поръчки от Канада.

Бурното геополитическо развитие, завръщането на COVIS и нарастващите лихвени проценти правят компанията в известна степен скептична в прогнозите в краткосрочен план.

Ръководството обаче е по-оптимистично в средносрочен и дългосрочен план въз основа на някои икономически прогнози и поради силната финансова позиция на КОРАДО Груп с нейното ниско ниво на задлъжнялост.

Очаква се решението на Надзорния съвет на КОРАДО-България за 0.10 лв. дивидент за акция (общо 1 316 861 лв.) за първото полугодие на 2022 г. да бъде одобрено от Общото събрание на акционерите, свикано на 14 септември в Стражица.

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА:

seenews.com  Korado Bulgaria H1 profit up 86% despite lower sales, to pay dividend

banker.bg Корадо-България ще разпредели 6-месечен дивидент

 

Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за персонализиране на съдържанието и рекламите, да предоставяме функции за социалните мрежи и анализираме нашия трафик. Ние също споделяме информация относно използването на нашия сайт с нашата социална медия, партньори свързани с реклама и анализ на данни. Те могат да използват тези данни, заедно с друга събрана информация докато използвате техни услуги.

Settings
Allow all