КОРАДО-България завърши 2021 г. с близо 5% ръст на нетната печалба

31. 1. 2022

MicrosoftTeams-image (14).png

КОРАДО-България завърши 2021 г. с близо 5% ръст на нетната печалба

Българският производител на стоманени панелни радиатори КОРАДО-България завършва 2021 г. с 4,8% ръст на печалбата. Това показват предварителните данни на дружеството, които предстои да бъдат одитирани, съобщават от компанията.

За разлика от 2020 г., когато поради непредвидената икономическа ситуация в света компанията трябваше да преодолява спад в продажбите, през 2021 г. тя отбелязва рекорд в историята си със 49% ръст на приходите и 13% ръст на продажбите. Увеличението на продажбите е както при стоманените панели радиатори, така и при лирите за баня -  съответно с 12% и 17%.

При някои пазари, на които КОРАДО-България оперира, като Румъния, Украйна и България, се наблюдава свиване на продажбите на годишна база, докато при други като Унгария, Тунис, Гърция, Кипър - ръст. КОРАДО-България увеличава продажбите си чрез компанията майка с 20%, което доказва, че пазарите в Централна и Западна Европа се възстановяват много по-бързо от тези в Източна Европа.

Бурното развитие на цените на суровините и енергията и небалансираната верига на търсене и предлагане като цяло продължават да оказват влияние върху текущото развитие на индустрията и правят трудни прогнозите за близкото бъдеще. Геополитическата ситуация днес, ако не се успокои бързо, също не създава оптимизъм, а по-скоро загриженост.

 

Източник: КОРАДО-България

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА:

INVESTOR.BG - Разходите за суровини и енергия оказват натиск върху печалбата на "Корадо-България“ (31.01.2022)

SEENEWS.COM - Korado Bulgaria's 2021 net profit rises to 2.6 mln euro on higher sales (02.02.2022)

CAPITAL.BG - Продажбите на "Корадо" са надминали нивата от предкризисната 2019 г. (03.02.2022)

 

Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за персонализиране на съдържанието и рекламите, да предоставяме функции за социалните мрежи и анализираме нашия трафик. Ние също споделяме информация относно използването на нашия сайт с нашата социална медия, партньори свързани с реклама и анализ на данни. Те могат да използват тези данни, заедно с друга събрана информация докато използвате техни услуги.

Settings
Allow all