КОРАДО-България ще разпредели 6-месечен брутен дивидент от 0,1 лв. на акция

21. 7. 2022

divident extra large.jpg

КОРАДО-България ще разпредели 6-месечен брутен дивидент от 0,1 лв. на акция

Производителят на радиатори от Стражица КОРАДО-България ще разпредели шестмесечен дивидент от печалбата за първото полугодие на 2022 г., съобщава компанията.

Управителният съвет на дружеството е предложил на надзорния съвет да разпредели брутен дивидент в размер на 0,1 лева на акция, посочва се в съобщението, публикувано на сайта x3news.com.

Общият размер на дивидента е за над 1,3 млн. лева.

Изплащането му трябва да бъде гласувано от акционерите на извънредно общо събрание, което предстои да бъде свикано.

 КОРАДО-България разпределя шестмесечен дивидент от 2018 г. насам. Единствено през 2018 г. дивидентът за първото полугодие е в размер на 0,19 лева. В периода 2019-2021 г. той е винаги 0,1 лева.

В последната година акциите на дружеството поевтиняват с малко над 15%. Пазарната капитализация достига малко над 92 млн. лева.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за персонализиране на съдържанието и рекламите, да предоставяме функции за социалните мрежи и анализираме нашия трафик. Ние също споделяме информация относно използването на нашия сайт с нашата социална медия, партньори свързани с реклама и анализ на данни. Те могат да използват тези данни, заедно с друга събрана информация докато използвате техни услуги.

Settings
Allow all