От Чешка Требова към цял свят. KORADO празнува 30 години в настоящата година!

6. 10. 2020

20 let_novy_zavod.jpg

През 1990г. е произведен първият радиатор RADIK D91, който представя няколко важни иновации като въвеждането на страничните капаци и използването на горна решетка. В този период това означава значимо подобрение във външния вид на радиатора. Това е първият радиатор, произведен под това име и запазва търговската марка RADIK до днес. През 1993г. е поставено началото на подготовка на производство на изцяло непознати до момента радиатори , непроизвеждани до този момент в Чешка република. Това са радиаторите  VENTIL KOMPAKT. Това е бранда от панелни радиатори с вложен вентил или вградена вентлна вложка.

През 1996 и 1997г. ние изградихме изцяло нова производствена фабрика в Чешка Требова за производство на RADIK  и KORALUX радиатори. Тази фабрика, изградена за повече от 10 млн.EUR, е една от най-модерните от този вид в Европа. С много бързи темпове този проект се налага като основен за региона като за неговата изключителност свидетелства присъдената награда "Сграда на годината" през 1998г. През 2007г. е въведена в експлоатация четвърта производствена линия. Тази инвестиция от приблз. 25 млн. EUR е втората най-значима в историята на съществуването на компанията , като в резултат генерира както по-голям производствен капацитет, така и повишаване на поризводствената ефективност. През 2010 и 2011 г. реализирахме друга инвестиция - инсталирахме нова технология за капилярно нанасяне на покритие при тръбни радиатори KORALUX, с цел да удовлетворим нарастващото търсене на лири за баня с най-високо качество.

В настоящия момент основното производство на фабриката в Чешка Требова са панелните радиатори RADIK, тръбните радиатори KORALUX и дизайнерски единици KORATHERM. Нашата дългосрочна стратегия е да предлагаме цялостно решение в областта на отоплението с акцент  върху модерните нискоенергийни елементи и системи, които съчетават отношение към околната среда с възможност за спестяване на разходи за енергия. Чрез придобиване на компанията LICON HEAT ние разширихме нашето портфолио с пълен обхват на конвектори.  От 2018г. ThermWet s.r.o., друга Чешка компания стана част от групата КОРАДО , с което централизирани системи за оползотворяване на топлина бяха добавени към продуктовия обхват.

На 16 октомври, 2020г. ние честваме 30 години от нашето създаване, както и 55 години от основаването на нашия предшественик Koventa. През тези 30 години ние произведохме над 40 млн.панелни радиатора, които отопляват своите притежатели по цял свят. Пазарите, където изнасяме наши продукти включват държави като Австралия, Южна Африка, Исландия, Фарьорски острови, държави в Южна Америка и разбира се страни в Европа и Азия. Оставаме с надежда за още дълги безпроблемни години за нашето производство, милиони произведени радиатори и доволни клиенти по цял свят! Прочетете повече ТУК.

Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за персонализиране на съдържанието и рекламите, да предоставяме функции за социалните мрежи и анализираме нашия трафик. Ние също споделяме информация относно използването на нашия сайт с нашата социална медия, партньори свързани с реклама и анализ на данни. Те могат да използват тези данни, заедно с друга събрана информация докато използвате техни услуги.

Settings
Allow all