Основна комплектовка RADIK

Основна комплектовка

Всички панелни отоплителни тела RADIK освен модел RADIK VKU и всички отоплителни тела с височина 200 mm имат от задната страна заварени две горни и долни окачалки, отоплителните тела с дължина 1800 mm, както и по-дългите имат заварени шест окачалки.

Всички отоплителни тела са снабдени с обезвъздушител, както и със съответния брой метални тапи. Всички нипели при панелните отоплителни тела RADIK имат еднакъв радиус с вътрешна резба G 1/2.

Всички отоплителни тела се доставят със странични капаци и с горна решетка, освен типове 10 и модели RADIK HYGIENE, RADIK HYGIENE VK, RADIK CLEAN и RADIK CLEAN VK.

Всички панелни отоплителни тела RADIK се доставят заедно с необходимия брой комплекти конзоли.

Отоплителните тела с височина 200 mm се доставят заедно с необходимия брой "Разделени конзоли плюс” предназначени за монтаж на тялото на стена. При специална поръчка могат да бъдат доставени стоящи конзоли Z-U400.

Вентил за модели VK

Във вградения вътрешен разпределител при комплектацията на отоплителното тяло е поставен вентил, който се характеризира със следните качества:

 • стойност на коефициента kv
 • в производството вентилът е предварително настроен на 6 степен
 • предварителната настройка на друга степен се извършва със специален ключ със степени
 • предварителната настройка на друга степен се извършва от монтажната фирма съгласно данните в проекта след изплакване на отоплителната система преди отоплителната проба
 • в производството вентилът е затегнат съгласно предписанията
 • външна свързваща резба M 30 х 1,5
 • свързващата резба на вентила е снабдена с бяла пластмасова тапа, която я пази от повреждане по време на транспорт и при инсталиране на отоплителното тяло и заедно с това може да бъде използвана при монтажните работи за настройка на вентила до затворено или отворено положение

Определяне степента на предварителна настройка на вентилите

 • Отоплителна система с две тръби
  Степента на предварителна настройка на вентила се определя със съответните изчисления и се посочва от проектанта в проектантската документация. Тя трябва да бъде извършена от монтажната фирма след изплакването непосредствено преди отоплителната проба.
  Пример на изчисление
 • Отоплителна система с една тръба
  Вентилът е предварително настроен на 6 степен. За настройка и евентуална регулация на материалния поток през отоплителното тяло препоръчваме използването на компактна свързваща арматура. За по-ясно обяснение посочваме пример с използване на компактна свързваща арматура VEKOLUX от фирма Heimeier.
  Пример на изчисление
Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за персонализиране на съдържанието и рекламите, да предоставяме функции за социалните мрежи и анализираме нашия трафик. Ние също споделяме информация относно използването на нашия сайт с нашата социална медия, партньори свързани с реклама и анализ на данни. Те могат да използват тези данни, заедно с друга събрана информация докато използвате техни услуги.

Settings
Allow all