ВСИЧКИ ДРУЖЕСТВА ОТ КОРАДО ГРУП ПРОДЪЛЖАВАТ РАБОТА, ВЪПРЕКИ ПАНДЕМИЯТА

30. 4. 2020

2_camek.jpg

INFOSTOCK.BG - ВСИЧКИ ДРУЖЕСТВА ОТ КОРАДО ГРУП ПРОДЪЛЖАВАТ РАБОТА, ВЪПРЕКИ ПАНДЕМИЯТА

Всички дружества от петия най-голям производител на стоманени панелни радиатори  в Европа КОРАДО Груп не спряха работа и продължават производствената си дейност, въпреки пандемията от COVID-19, както и никой от служителите им към момента не е засегнат от болестта или е под карантина, заяви ръководството на Групата днес, когато бяха обявени финансовите резултати на българското дъщерно дружество за първите три месеца на 2020 година.

Докато цялостното представяне на Групата е достатъчно стабилно и по-силно в сравнение  с миналата година, KORADO-България е леко засегната от новата ситуация на пазара в резултат на пандемията и нейните икономически последици. Приходите на компанията се понижиха със 7% - от 9,590 милиона на 8, 931 милиона лева в сравнение с първото тримесечие на миналата година. За същия сравнителен период спадът на печалбата преди данъчно облагане е 11% - от 1,552 милиона лева на 1,373 милиона лева. Въпреки това, ръководството на Групата е удовлетворено от резултатите, защото отчита специфичните условия на пазара вследствие на последните тенденции в световната икономика.

„Много е трудно да се предвиди бъдещото развитие. Внимателно наблюдаваме цялата среда и отражението на пандемията върху нея, а също така предприемаме необходимите предпазни мерки както от здравна, така и от икономическа гледна точка. Очакваме, че след като пандемичната криза затихне, общата икономическа ситуация ще се промени съществено, включително и нашият собствен сектор, който и преди пандемията беше под натиск. Възможно е да има нови възможности за тези, които ще оцелеят", коментират от ръководството на КОРАДО Груп.

Годишното Общо събрание на акционерите ще се проведе на 20 май 2020 г., когато ще бъде взето решение и за разпределението на печалбата на компанията. Както вече беше съобщено, 1,317 милиона лева (0,10 лв. за акция) бяха разпределени като дивидент за първото полугодие на 2019 г. Други 2,502 милиона лева (0,19 лв. на акция) ще бъдат разпределени като дивидент за края на годината. Това означава общо 0,29 лева за акция, точно толкова, колкото беше дивидентът и през 2018 година (5,5% от текущата пазарна цена).

1-во тримесечие

2020

2019

2018

20/19

Приходи (хил.лв.)

8 931

9 590

10 589

-7%

Печалба преди облагане (хил.лв.)

1 373

1 552

1 638

-11%

 

 
Ново
Ново!

Посетете и изберете. Радиатор подходящ за термопомпи. RADIK V-POWER

Това ме интересува
Този уебсайт използва бисквитки

Използваме бисквитки за персонализиране на съдържанието и рекламите, да предоставяме функции за социалните мрежи и анализираме нашия трафик. Ние също споделяме информация относно използването на нашия сайт с нашата социална медия, партньори свързани с реклама и анализ на данни. Те могат да използват тези данни, заедно с друга събрана информация докато използвате техни услуги.

Settings
Allow all